Onder leiding van een gids zullen we twee dagen de omgeving van Bastogne verkennen. 

De battle of the bulge of het ardennenoffensief is het laatste grote Duitse offensief aan het westelijk front van de Tweede Wereldoorlog en vond plaats tussen 16 december 1944 en 25 januari 1945. Het plan was door middel van een verrassingsaanval door de Ardennen de haven van Antwerpen in te nemen. 410.000 man, 1.400 tanks en pantservoertuigen ondersteund door 2.600 stukken artillerie vielen de Geallieerden aan.

Tijdens deze battlefieldtour doen we belangrijke locaties van het Ardennenoffensief aan. Zo wordt er een bezoek gebracht aan Bastogne, waar de 101st Airborne Division hardnekkig weerstand bood tegen de Duitsers.

Ook zal een bezoek worden gebracht aan Malmedy waar de eerste SS Pansterdivision een groep krijgsgevangenen executeerde.

De Ardennen bevatten vele monumenten, musea en zichtbare tekenen van de geleverde strijd. Een voorbeeld hiervan is het bos bij Foy waar de door de Easy Compagnie gegraven schuttersputjes nog steeds zichtbaar zijn

 

Orientatie

Voor iedereen die zich alvast wil orienteren in de rol van de 101st Airborne division is de serie Band of Brothers (aflevering 6) een must. Het boek "Zeven wegen naar de hel" vertelt het persoonlijke verhaal van Donald R Burgett en de 72dagen durende strijd van de 101ste rondom Bastogne.

Kosten

Details over de kosten volgen op een later moment

Inclusief

Details over de kosten volgen op een later moment

Startpunt en tijd

Details over het startpunt en tijd volgen op een later moment